Annonse


PS2-TEST: Athens 2004

Winter og Summer Games, i tillegg til California Games, gjorde stor suksess på blant annet Commodore 64, for en rekke år tilbake. Athens 2004 er spillet som skal ta opp arven etter disse. Det klarer det til dels.

Lager stemning

Nordmenn har jo en egen forkjærlighet for vinterlekene, siden vi tross alt bor på den delen av jordkloden hvor det er ufyselig kaldt og guffent store deler av året. Allikevel gleder vi oss også over sommersport, spesielt når OL setter i gang.

Athens 2004 setter stemningen før OL, med en rekke øvelser som er både spennende og artig. Når det gjelder det estetiske kan vi melde at grafikken er meget bra, mens lyden kanskje kunne vært hakket bedre.

Ikke bare rå kraft

Selv om det er en rekke litt kjedelige øvelser, slik som sprangridning og turn, er størstedelen av øvelsene både festlige og enkle å ta tak i. Det som gjenkjenner slike spill er som regel evnen til å trykk så fort som mulig på en rekke knapper. Slik er det også på Athens 2004.

Annonse


Men selv om man på noen av øvelsene kan merke at musklene i underarmen blir litt vel slitne, er det mange øvelser som man kan spille uten å miste armen. Øvelser som bueskyting, høydehopp og 800 meter går mer på koordinasjon en rå kraft.

Metter konkurranseinstinktet

Spillet egner seg helt klart best i multiplayer-modus. På et vorspiel hvor en gjeng konkurranselystne gutter er samlet er dette en innertier. Da kan virkelig få utnyttet muligheten til å konkurrere, som jo er poenget i et slikt spill.

Er man ikke interessert i å konkurrere i enkeltøvelser, eller kanskje man ikke har tid til å gå gjennom hele det olympiske programmet. Da kan man lage sin egen mangekamp, med akkurat de øvelsene man synes er best.

Athens 2004 er imidlertid moro alene også. Selv om man da ikke får utnyttet det konkurranseaspektet som ligger til grunn for dette spillet. Man kan jo konkurrere mot datamaskinen, men da har man ikke den samme muligheten til å slenge dritt.

Her ser du skjermbilder fra Athens 2004 på Playstation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Variert godbit

Har du savnet et godt og ikke minst variert sportsspill? Da er Athens 2004 helt klart et spill å satse på. Det finnes bedre sportsspill der ute, men ingen som er så variert og som gir så mange timer med moro.

Det er også gledelig å se at noen har klart å lage en skikkelig oppfølger til et par av klassikerene som er nevnt i begynnelsen av denne testen. Hadde noen bare giddet å lage en oppdatert versjon av California Games også nå, da hadde alt vært såre vel.

Annonse