dell_i4150

Annonse


Problemer med Dell-bærbare

dell_i4150Dell og Mobility Electronics har tilbytt seg å bytte ut ledningen til strømforsyningene på omtrent 38 000 bærbare PC-er. Dell Combination Auto/Air Power Adapter, som kan kjøpes som tilleggsutstyr til Inspiron- og Latitude-modellene, kan gi elektrisk støt, skriver CNET News.com.

Ikke bytt ledning

Selv om det ennå ikke har blitt rapportert om noen slike problemer, har laboratorietester vist at strømforsyningen kunne gi elektrisk støt. Dette skjer dersom man bruker en annen ledning enn den som følger med i pakken.

Dell begynte på torsdag å tilby kunder som kjøpte strømforsyningen, som kan brukes i både bil og på fly, en oppdateringspakke. Denne inneholder en ny kabel og en spesiell nøkkel som hindrer bruken av andre strømledninger.

Stoppet salget

Dell har for øyeblikket stoppet salget av strømforsyningen, mens produsenten, Mobility Electronics, endrer de settene som allerede er på lager hos del.

Annonse


Mobility Electronics må også endre designet på strømforsyningen. Den nye versjonen av settet er ventet å settes i produksjon senere dette kvartalet.

I startgropen i Norge

Dell har visstnok solgt 38 000 slike adaptere over hele verden. Ifølge Dell var bortimot 28 000 solgt i USA. Det vil si at man kan støte borti dette problemet i Norge også. Den norske avdelingen av Dell bekrefter at de har solgt denne strømforsyningen til noen få norske kunder, som vil få hjelp.

– Vi er akkurat i startgropen med å hjelpe de norske kundene nå, og de vil få hjelp med dette problemet i løpet av kort tid. Ingen har ennå hadde dette problemet, men som en seriøs PC-leverandør er vi selvsagt opptatt av å sikre at kundene ikke vil oppleve noe slikt, sier markedssjef Hans Seime i Dell Norge til ITavisen.no.

Annonse