Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TV-opptaker for lomma

Franske Archos lanserer i dag en bærbar, harddiskbasert spiller som kan ta opp direkte fra TV eller videospiller.

Archos AV 400
Archos har tidligere markert seg med bærbare enheter som både støtter lyd og bilde. Nå er de ute med tredje generasjon, AV400.

Lommevideo

AV400 ble lansert over hele verden i dag. Også i Oslo var det pressekonferanse, arrangert av Archos nye norske importør Itegra.

Verden har ingen mangel på harddiskbaserte MP3-spillere. Slike spillere med videofunksjon kommer også etter hvert på markedet, blant annet fra Creative.

Tar opp analogt signal

Men hittil har vi ikke sett spillere som tar det neste logiske steget – nemlig å gjøre det samme som en tradisjonell videospiller.

AV400 tar opp TV-programmer via en standard CVBS-kabel, eller via den medfølgende dockingstasjonen. Men ikke nok med det: Den kan også programmeres til å tas opp programmene når du er borte. Ved hjelp av IR-koder som sendes fra video eller DVD-opptaker kan AV400 emulere timer-funksjonen. Og har du EPG (elektronisk programguide, f.eks, via satellittuner), kan den lese inn den også.

20 og 80 GB

AV400 leveres i to utgaver: 20 GB og 80 GB. En 40 GB-modell leveres også, men bare for spesielle formål som bundling med andre produkter og lignende.

Den bærbare videoopptakeren er omtrent like liten som en moderne Pocket PC, og ser faktisk ganske lik ut også. I tillegg har den – i likhet med sine PDA-brødre – inngang for CF-kort. De fleste andre kort støttes også, via en adapter som er ekstrautstyr.

MP3, WAV og MPEG-4

Bare tre filformater støttes: MP3 og WAV for lyd, og MPEG-4 (oppgraderbar codec) for video. Spilleren «spiser» imidlertid så godt som alle formater, men disse må først konverteres til ett av de nevnte tre formatene. Konverteringen foregår i enheten, og ikke i PC-software.

Både Mac og PC støttes fullt ut. Tilkobling skjer via USB 2 (Firewire støttes ikke). I tillegg finnes det både innebygd mikrofon og linjeinngang.

Prisene i Norge blir på ca. 5500 kroner for 20 GB-modellen og i overkant av 8000 for 80GB-modellen. Den ventes i hyllene rundt 1. august. Eter det ITavisen.no erfarer, forhandler importøren nå med Spaceworld-kjeden. Men også andre kjeder og butikker skal være interessert.

Mer opplysninger på Archos.com.

Annonse
Stikkord: laptop, lydogbilde, Maskinvare, Mobil