Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettet stopper juksing på skolen

Nå kan det snart være slutt på all juksingen på skolen. Nye nettløsninger hjelper til med å fakke studenter som plagierer tekst.

Nettkriminalitet
En ny tjeneste som kan gå gjennom 4,5 milliarder websider er nå online, slik at forelesere kan sjekke arbeidet studentene leverer. Den nye tjenesten ble demonstrert under et møte for å motarbeide plagiering ved Northumbria University, skriver BBC News.

Mange jukser

Plagiarism Advisory Service sier at juksing ikke er noe nytt fenomen, men at nettet kan skape en dramatisk økning i problemet. En undersøkelse av 500 studenter viser at nesten 25 prosent har kopiert fra en annen kilde i hvert fall én gang.

– Det virker som ganske beskjedne tall. Ut fra min egen erfaring og den til andre studenter, er dette tallet mye høyere, siden vi ikke har lært om dette fra vi begynner. Det er kun i det siste at vi har blitt forklart hvordan vi skal referere fra internett, sier studenten Tom Lenham.

Viser frem kilden

Programvaren har blitt utviklet i USA og Plagiarism Advisory Service håper at løsningen vil hjelpe til med å få bukt med dette problemet.

– Programvaren sjekker studentens arbeid mot fire databaser og lager en originalitetsrapport som merker hvor den har funnet lik tekst. Den viser også hvor teksten er tatt fra, samt gir deg kilden, sier Fiona Duggan, som administrerer tjenesten.

Stikkord: internett