Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Playboy-hacker fengslet

En student som ikke oppnådde sin drøm om å jobbe i IT prøvde å utpresse sjefene bak Playboy.com. Det endte ikke godt.

PlayboySun
Simon Jones, en 25-år gammel britisk mann som jobbet som ryddegutt på et supermarked i Southampton, hevdet han hadde hacket seg inn på nettverket til Playboy. I stedet for å tjene penger på sin informasjon har han nå blitt fengslet for to år, skriver The Register.

Ingen elitehacker

Jones hadde fått tak i noen brukernavn og passord til Playboys nettsider. Denne informasjonen brukte han til å forsøke å lure sjefene hos Playboy til å tro at han var en elitehacker som hadde tilgang til hele kundedatabasen.

Playboy betalte Jones 100 dollar for å beskytte to kundekontoer. Problemet var at Jones fikk disse pengene til sin bankkonto, noe som førte til at det ble laget en rekke spor som førte politiet til døren hans.

Ingen hacker i det hele tatt

Jones erklærte seg skyldig i utpressing da han tidligere denne måneden møtte opp i Southampton Crown Court. Dommeren dømte som sagt Jones til to år i fengsel og trodde ikke på forklaringen om at dette bare var en liten spøk.

– Dette var en planlagt brudd. Din e-post til Playboy viste klart at motivet var å utpresse de for penger, sa dommer Boggis.

Annonse
Stikkord: internett