Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bruk iPod som oversetter

MP3-spilleren iPod kan mye mer enn å spille musikk. Nå kan den også hjelpe deg med å gjøre det forstått i utlandet.

iPod oversetter
Tidligere har ITavisen.no fortalt deg om hvordan iPod både kan brukes sømløst med en flunkende ny BMW og til å finne ut hvor nærmeste pizzabule befinner seg i New York.

– En øl til, takk!

Nå er det ferietid, og mange nordmenn trekker sørover – for eksempel til Frankrike eller Spania. Hva er da mer naturlig enn å ha med seg setninger som «en øl til, takk! Og kald denne gangen!» og «De kunne ikke være så snill å forklare meg veien til Montparnasse, frøken?» ferdig innspilt på din iPod?

Og skulle du dra så langt som til Japan, finnes det også ferdig innspilte, nyttige setninger for dette landet. Alt sammen kan lastes ned fra selskapet Talking Panda for 10 dollar (67 norske kroner etter dagens kurs).

Klare ulemper

Dessverre er programvaren bare tilgjengelig for Mac-brukere, men en Windows-versjon er lovet snart.

En annen Ulempe er at du må dytte de godt brukte ørepluggene dine inn i ørene på kelnere og sakesløse forbipasserende – noe det ikke uten videre er gitt at de setter pris på.

Alternativt dra med deg eksterne høyttalere, som det rett nok finnes noen kjekke, bærbare utgaver av. Eller rett og slett pugge setningene, noe som kan bli vanskelig etter hvert som klokka blir mange og barregningen stiger…

Så får vi bare håpe at Panda-folkene ikke er spøkefugler som prøver å gjenta Monty Python-sketsjen med den ravende gale ordboka som ga en østeuropeer i London et heller ublidt møte med britene…

Stikkord: lydogbilde, programvare