Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple med superdisplay

Apple lanserte i går kveld en 30 tommers LCD-skjerm med 2560 x1600 piksler og elegant aluminiumskabinett. Samtidig fikk vi vite mer om operativsystemet Tiger.

Apple 30 tommer
30-tommere er ikke hverdagskost verken på norske eller utenlandske kontorpulter. Apple sier da også at dette er verdens første display i denne størrelsen som er beregnet på datamaskiner.

Bare for Mac

30-tommeren kan dessverre bare brukes med Mac, men Apple lanserer i samme slengen to mindre modeller på 20 og 23 tommer som vil være PC-kompatible.

Prisen på 30-tommeren vil i USA ligge på 32 990 i Norge. Prisen er nøyaktig «tigangern» av dollarprisen på 3299. Se for øvrig Apple.no.

Nytt OS

De nye skjermene ble presentert av Apple-sjefen Steve Jobs under utviklerkonferansen World Wide Developers Conference i San Francisco i går kveld norsk tid. Talen hans kan du se HER.

I samme slengen kunne Apple-sjefen lette på sløret til Tiger (OS X 10.4), operativsystemet som skal avløse Apples nåværende system Panther.

Globalt søk

Foruten at dette er et rent 64 bits-system (første gang noe slikt tilbys vanlige forbrukere) som kommer utpå nyåret 2005, er en av de viktigste nyhetene søkesystemet Spotlight som lar brukeren fine både e-post, alle typer filer og innholdet i dem i ett og samme program.

Nettelseren Safari får nå RSS-funskjon, slik at du kan sette sammen ditt eget nyhetsbilde etter lyst og smak. Opera (både for Mac og PC) har dette fra før. Nytt er også «Dashboard», som via småprogrammer i Widget-format gir deg tilgang til alt på skrivebordet, samt det nye skriptspråket Automator og støtte for opptil 10 deltakere i en iChat-prat.

Flere opplysninger om Tiger finner du HER.

Stikkord: Maskinvare, programvare