Skype Linux

Annonse


Skype ikke gratis lenger

Skype LinuxProgrammet Skype, som er laget av guttene bak Kazaa, har lenge vært et glimrende program for å ringe gratis. Man har imidlertid bare kunnet ringe gratis til andre Skype-brukere. Betaversjonen av SkypeOut er nå tilgjengelig, med muligheten til å ringe telefoner over hele verden.

Rimelig alternativ

Som tidligere nevnt vil denne tjenesten imidlertid ikke være gratis. Det er ikke snakk om noen enorme kostnader, men allikevel en stor forskjell fra dagens Skype-tilbud.

En prisliste som ligge på nettsidene til Skype viser hvor mye det vil koste. En times samtale til en mobiltelefon på fastlandet i USA vil for en EU-borger koste 0,72 Euro (5,90 kroner). For en utenfor EU vil tilsvarende samtale koste 0,84 Euro (6,90 kroner).

Hvis man sammenligner denne prisen med de gjeldene prisene for å ringe med fasttelefon i Norge vil man allikevel komme meget gunstig ut. En times samtale til mobiltelefon i USA vil koste 37,8 kroner.

Annonse


Beta tilgjengelig

Nyheten om at SkypeOut skulle komme ble lansert av administrerende direktør Niklas Zennstrom i Skype for noen uker tilbake på VON Europe. Imidlertid var det ikke kjent at tjenesten allerede var tilgjengelig.

Laster man ned siste versjon av Skype vil betaversjonen av SkypeOut være inkludert. Det eneste man trenger i tillegg er en internettlinje og hodetelefoner med mikrofon, skriver The Register.

Annonse