Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pass-fingeravtrykk utsatt

Fra i høst skulle alle som besøker USA ha fingeravtrykk i passet. Amerikanske myndigheter utsetter nå innføringen med minst ett år.

Kritikere hevder at den nye passteknologien først vil værer klar om flere år.

De nye amerikanske passreglene har medført voldsomme protester. Det har blitt totalt oversett av terrorfikserte amerikanske myndigheter.

– Ikke overraskende

Nå snur de på flisa. Grunnen er ikke at de har oppgitt krav om såkalte biometriske pass, men at teknologien er alt for dårlig. Kongressen har vedtatt å utvide tidsfristen for andre land til å legge inn fingeravtrykk og andre data i pass med ett år.

– Dette overrasker oss ikke. Vi er fortsatt ikke overbevist om at biometrisk teknologi det som er nødvendig for en såpass storstilt implementering og anvendelse, sier senioranalytiker Graham Titterington i Ovum i et nyhetsbrev.

Umoden teknologi

Dersom amerikanerne hadde gått videre med passystemet uten en god nok teknologi, ville det skapt kaos på flyplasser. Det har man allerede sett flere eksempler på. Spørsmålet er om et års utsettelse er nok til at teknologien blir moden for kommersialisering.

– IT-industrien har ikke klart å levere løsningene på tre år. Hvordan kan vi være sikre på at de klarer å levere det på fire? Det kan vi ikke, sier Titterington.

Denne usikkerheten vil helt klart ha følger for de storstilte prosjektene som foregår i Europa i disse dager.

Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen.biz

Annonse
Stikkord: Maskinvare