Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skype endelig for Linux

Linux-brukerne har lenge savnet programmet Skype, som lar Windows-brukere ringe gratis. Nå er det slutt på ventingen.

Skype Linux
På mandag lanserte det spennende selskapet Skype en betaversjon av sin populære programvare med samme navn for Linux, skrives det på hjemmesidene til selskapet. Programmet kan enkelt fortalt brukes til å «ringe gratis» over internett.

Stor etterspørsel

Skype er laget av de samme menneskene som lagde det populære P2P-programmet Kazaa. Nå er det derimot snakk om et program som gjør at de som har installert programmet kan snakke sammen gratis over nettet. Tidligere har det vært tilgjengelig for Windows og Pocket PC, men nå er det også tilgjengelig på Linux.

– Det har vært en stor etterspørsel etter en Linux-versjon etter at vi lanserte betaversjon til Windows for mange måneder siden. Skype kommer til å fortsette å tilby nye og innovative telefoniløsninger, samt høre på brukerne når vi velger hva vi skal prioritere, sier administrerende direktør i Skype, Niklas Zennstrom.

Enkel installasjon

Ifølge ITpro skal Skype være enkelt å installere på Linux. På nedlastingssiden for Linux står instruksjonene man må følge, noe som visstnok bare består av noen få kommandoer.

Utstyret man trenger for å installere Linux-versjonen av Skype er en maskin med en 400 MHz prosessor, 128 MB minne og 10 MB fri plass på harddisken. I tillegg trenger man selvsagt en internettforbindelse, samt lydkort, høyttaler og mikrofon.

Annonse
Stikkord: internett