Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dataspill setter PCen på vid gap

Et sikkerhetshull i spill som Unreal Torunament 2004, Deus Ex og Devastation gjør det mulig for ondsinnete hackere å ta kontroll over PC-en.

Unreal Tournamen 2004
Unreal Tournament 2004, Deus Ex, Postal 2 eller et av mange andre spill som benytter versjoner Unreal-motoren, kan gjøre maskiner som brukes som server mottakelig for ondsinnete hackerangrep hvis man prøver å spille på nett.

Utnyttet på korrekt måte kan sikkerhetshullet gjøre det mulig for uvedkommende å kjøre programmer og kode på maskinen som de vil, advarer sikkerhetsselskapet Secunia.

Lar seg tette

Det har nå kommet nedlastbare oppdateringer som tetter hullet i en del av spillene som er påvirket av feilen. Du finner listen over hvilke Unreal-baserte spill som er påvirket av sikkerhestfeilen, og hvilke versjoner som er trygge å spille HER.

Annonse
Stikkord: pc, spilltester