Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Blir nest størst på bredbånd

Telenor får en tøffere bredbåndshverdag i tiden fremover. BlueCom har blitt kjøpt opp av Catch, noe som gjør sistnevnte til nest største aktør i Norge.

bredbånd Ash illustrasjon
Catch Communications har inngått en avtale om oppkjøp av 94,97 prosent av BlueComs aksjer for 114 millioner kroner, skriver digi.no. Oppkjøpet fører til at Catch blir nest største bredbåndsaktør i Norge, målt i omsetning. Selskapet blir også en av Telenors største utfordrere i bedriftsmarkedet.

Langt frem

– De to selskapene utfyller hverandre svært godt. Catch har de siste årene gjennomført betydelige investeringer i nasjonal bredbåndsinfrastruktur, mens BlueCom har bygget opp en verdifull kundebase og skapt en sterk posisjon i markedet, sier administrerende direktør Kjell Ivar Hansen i Catch.

Etter sammenslåingen av de to selskapene vil Catch ha 30 000 kunder, hvorav halvparten er bedriftskunder. Allikevel er det et godt stykke frem til den ledelsen Telenor har opparbeidet seg i markedet.

Kanskje enda større?

Det er ventet at Catch vil være en av aktørene som vil legge inn bud på BaneTele, når dette legges ut for salg til høsten. Dersom Catch også får slått kloa i BaneTele vil selskapet for alvor kunne gi Telenor konkurranse innen fastlinjekommunikasjon, skriver digi.no.

BlueCom hadde en omsetning på 94,4 millioner kroner i 2003, og et driftsresultat på 4,2 millioner kroner. Catch, som gikk på børs tidligere i år, hadde en omsetning på 264 millioner kroner i 2003, samt et resultat før skatt på 30 millioner.

Annonse
Stikkord: internett