Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bilder lurer Outlook

Ikke føl deg for trygg på at Outlook 2003 klarer å fjerne spam som kommer til deg. Spammerne bruker nå bilder for å komme seg forbi filteret.

Outlook 2003
Spammere som prøver å rekruttere abonnenter ved å sende ut pornografiske bilder, har oppdaget en måte å komme seg forbi sikkerhetsfunksjonene i Outlook 2003. Disse funksjonene er faktisk laget for å blokkere mulig offensivt innhold fra å vises frem i Outlook, skriver ZDNet.

Gode forsøk

Den siste versjonen av Microsoft Outlook har det relativt sofistikerte spamfilteret, Bayesian filter innebygd. Dette filteret prøver å gjenkjenne ukjent mail ved å gå gjennom de ordene som blir brukt, og hvis frekvensen av bestemte nøkkelord er for høy blir e-posten kategorisert som spam.

Outlook 2003 er også forbedret fra tidligere versjoner, ved å gi brukerne mulighetene til å velge om en HTML-mail skal få lov til å gå på nettet for å laste ned innholdet. Det gir brukerne en mulighet til å forhindre at uønsket innhold blir lastet ned.

Bruker vedlegg

Imidlertid er det visstnok en voksende trend at spammere vedlegger en bildefil og bruker HTML til å vise frem vedlegget. Dette betyr at Outlook ikke trenger å gå på nettet for å laste ned bildet før det vises frem.

En systemingeniør hos anti-spam-selskapet Borderware hevder at bonusen for spammere er at de nå kan lage bilder som viser frem ord eller webadresser som tidligere ville blitt stoppet av det nevnte filteret, skriver ZDNet.

Annonse
Stikkord: internett, virus