Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia fjerner multimediamobil

Et av de mest spesielle produktene Nokia har presentert de siste årene er multimediamobilen Nokia 7700. Nå viser det seg at den ikke kommer allikevel.

Nokia 7700
Originalt ble Nokia 7700 lansert i 2003 og var planlagt sluppet på markedet i andre kvartal 2004. Nå har selskapet bestemt seg for å legge produktet på is. I stedet kommer selskapet med en annen multimediamobil i løpet av 2005, skriver infoSync World.

Markedet er for ungt

Nokia 7700 er en landskapsorientert telefon, med en trykksensitiv skjerm med oppløsning på imponerende 640 x 320 punkter. Produktet var ment å være det første i Nokias mediakategori. Nå viser det seg imidlertid at markedet ikke er godt nok for et slikt produkt.

– Industrielementer, i forbindelse med innhold og tjenestetilgjengelighet, er ikke modent nok, sier Kari Tuutii, kommunikasjonsdirektør for Nokias multimediedivisjon.

Visual Radio kommer

Selv om selskapet trekker tilbake 7700, skal Visual Radio allikevel komme på markedet før jul i år. Nokia 7700 skulle være en supermobil for dette konseptet, som skal kombinere FM-radio med dataoverføring over trådløse datanettverk.

Visual Radio skal komme på en av mobiltelefonene som benytter Series 60-plattformen. Ifølge infoSync World vil den enheten som mest sannsynlig får denne funksjonaliteten være den nylig lanserte Nokia 6260.

Nokia 7700 skulle basere seg på Symbian Series 90-plattformen. Allikevel er det ikke slutt for denne plattformen, siden Tuutti hevder at Nokia vil lansere en ny enhet basert på denne plattformen i løpet av 2005.

Annonse
Stikkord: Mobil