Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kopisikret CD til topps

For første gang går en CD-plate med kopisikring til topps på albumlista i USA. Men så veeeeldig kopisikret er den ikke…

pirat mp3 cd napster kopi
Gruppa Velvet Revolver, som består av veteraner innen tungrocken, er for tiden den mest selgende artisten i USA med albumet Contraband.

Ingenting skjer!

I USA er CD-platen beskyttet med SunnComms kopisikring, som virker slik at med en gang du stapper CD-en inn i CD-luka på PC-en installeres det programvare som hindrer avspilling.

På vår kopi, som er kjøpt i Norge, står det riktig nok at platen er kopisbeskyttet.Men da vi prøvde, oppførte CD-en seg helt normalt. Ingen problemer verken med 1:1 kopi på CD-R eller ripping til MP3. Muligens har den europeiske CD-fabrikken glemt å legge inn hengelåsen? Eller kanskje er ikke Copycontrol i USA og Europa det samme?

Merkelig misforhold

På omslaget står det at CD-en er spillbar på PC med Windows 95 og nyere, men ikke på Mac eller andre plattformer. Det kan tyde på at det dreier seg om et komprimert format som spilles på PC i stedet for full CD-kvalitet.

Men slik virker det altså ikke…

Skulle du få problemer, er uansett løsningen nær. Dreier det seg om SunnComm, er det i følge smartingene nok å holde «Shift»-knappen på tastaturet nede mens CD-en leses.

På tross av dette har plateselskapet BMG i USA fått en del rasende henvendelser fra folk som ikke får overført musikken til sin iPod.

Dyr, men bra

Om de hadde giddet å surfe litt på nettet, ville de trolig kunnet spare seg bryet. Vi tipper at BMG ikke var de rette å spørre…

Musikken er bra, den. Både på Mac, PC, iPod, CD-R og alle andre dingser, maskiner og plattformer vi i redaksjonen har tilgang til. Og for ordens skyld: vi har kjøpt den i en av byens platebutikker for uanstendige 170 kroner (andre steder koster den 150).