Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Piratrazzia hos NetCom

Økokrim fant over 60.000 piratkopierte musikkfiler og filmer på NetComs maskiner. Teleoperatøren hevder de har blitt hacket.

Piratfilm
Det største beslaget av piratkopiert film- og musikk i Norge ble gjort da Økokrim nylig slo til mot maskiner plassert på NetComs kontorer i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

– Utro tjener

Politiet mener det er en ansatt som har delt ut store mengder opphavsrettsbeskyttete filer via fildelingsnettverket Direct Connect, blant annet Hollywood-filmer som «Matrix Reloaded» og «The Passion of Christ»

– Maskinen er blitt plasserthos NetCom av en ansatt. Det erikke dermed sagt at NetCom erstraffansvarlig av den grunn, sier Økokrims politiadvokat Espen Skjerven.

– Vi ble hacket

Til tross for at Politiet mener det er en ansatt som står bak Direct Connect-bruken på selskapets maskiner, hevder NetCom selv at de har blitt hacket.

– Utenforstående personerhar elektronisk brutt seg inn påen av våre servere og tatt seg inn ien av dem, for å bruke den til fildeling.Det er ingen grunn til å anta atnoen av våre ansatte er innblandeti dette, sier Netcoms informasjonssjef Wormdahl til Dagens Næringsliv.

Politiet skal nå ta fatt med å analysere det beslaglagte PC-utstyret, og se om det er grunn til å ta ut tiltale.

Annonse
Stikkord: fildeling, internett