Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kanonkamera fra Canon

Det likner et speilreflekskamera, men er digitalt tvers gjennom. Canon PowerShot S1IS imponerer.

Utseendemessig minner Canon PowerShot S1IS mer om et lite speilreflekskamera, enn et stort digitalkamera. Apparatet ser dyrt ut, og signaliserer at det som befinner seg på innsiden ihvertfall ikke er ment for de brukerne som primært er opptatt av enkle og helautomatiske funksjoner. Denne kolossen er ment for de som vil ha noe mer.

Lett å bruke

Dette kameraet sitter ikke bare godt i hånden. Det føles som om apparatet er støpt med utgangspunkt i en menneskehånd. Eksepsjonelt grep, er eneste dekkende beskrivelse. Knappene sitter i umiddelbar nærhet, og manøvrérbarheten er svært god.

Selv ved enhåndsbruk fungerer kameraet godt, til tross for en vekt på voksne 370 gram(uten batteri). Det er imidlertid når du bruker begge hender, at apparatet kommer til sin rett. Da er kameraet en fryd å bruke. Norske menyer bidrar til å øke brukervennligheten flere hakk, og menyene som sådan er også både enkle og logiske. Behov for å titte i bruksanvisningen dukker bare unntaksvis opp, og det er jo et godt tegn!

10X zoom

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

PowerShot S1IS er utstyrt med en vridbar LCD-skjerm på beskjedne 1,5 tommer. Her kunne Canon godt spandert en litt mer ekslusiv løsning, sett i lys av at dette tross alt er et dyrt kamera. Til tross for en litt lav oppløsning fungerer skjermen ok, med grei lysstyrke og kontrast. Apparatet er raskt, ikke bare under oppstart, men også under zooming og generell meny-navigering.

Kraftig zoom

Kameraet er fylt til randen med funksjoner og finesser. I tillegg til en rekke gode, forhåndsdefinerte bildemodi, finnes også et stort antall manuelle innstillingsmuligheter.

Canon har vært sjeldent sjenerøse med linsespesifikasjonene, og utstyrt kameraet med et objektiv som yter hele 10x optisk zoom. Dette ligger betydelig over hva mange av konkurrentene kan oppvise. Kameraet har en imidlertid bildebrikke på beskjedne 3,2 megapiksler. Her kunne Canon med fordel slått kraftigere på stortromma.

Optikken er selvsagt Canons egen, og er svært lyssterk både ved vidvinkel og full tele. Fargegjengivelsen på bildene er svært god, og apparatet tar gode bilder med fin kontrast. Innebygd bildestabilisator hjelper deg til å holde kameraet rolig idet du knipser. En fin finesse mange vil like godt.

Har du råd til å spandere seks tusen kroner, får du mye fint fotoapparat for pengene i et PowerShot S1IS. Er du villig til akseptere en litt svak bildebrikke på 3,2 megapiksler, får du nemlig et usedvanlig brukervennlig kamera med sprek optikk og masser av funksjoner for prisen.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt