Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Enorm økning for Bluetooth

Nå går det unna for Bluetooth. Nye tall viser at fabrikkene sender ut en enorm mengde produkter med innebygd Bluetooth hver eneste uke.

bluetooth fyrstikk
Ifølge Bluetooth Special Interest Group, som snakket med den norske pressen i dag, blir det nå ukentlig sendt ut mer enn to millioner produkter med denne teknologien. Dette inkluderer produkter som mobiltelefoner, PDA-er, bærbare PC-er og annet mobilt utstyr.

Overgår prognosene

Men det stopper nok ikke der. Ifølge Bluetooth Special Interest Group vil tallene fortsette å øke fremover. Faktisk kan det vise seg at man i år får sendt ut over 140 millioner enheter med Bluetooth innebygd.

– Vi regner faktisk med at virkeligheten kommer til å overgå prognosen, sier global markedsdirektør Anders Edlund i Bluetooth Special Interest Group.

Hvor mange som bruker Bluetooth-teknologien i produktene de har er det derimot ingen tall på, selv om Edlund gjettet på «20 – 25 prosent». Imidlertid planlegger BSIG et større studie i år som går på den faktiske bruken av denne teknologien.

Mobilen er viktigst

For øyeblokket er det mobiltelefoner og utstyr til disse som står for det største salget av Bluetooth-teknologi. Edlund mener at mer enn to tredeler av alt Bluetooth-produkter er i dette segmentet. Selv om dette kan endre seg over tid, vil nok mobilen stå for den store andelen også senere.

– Mobile Imaging kommer til å bli kjempeviktig. Jeg tror faktisk at den vanlige mannen i gata vil benytte mobiltelefonen som kamera, fortsatte Edlund.

Til stereoen

Av andre produkter som kan snu litt på denne balansen kan vi nevne at LG har lanserte et hjemmeunderholdningssystem i Europa som bruker Bluetooth til å sende lydsignalene til bakhøytalerne. Flere andre vil også komme med dette i løpet av året.

– Dette har drøyd litt, men er nå på full fart til butikkene. Bluetooth-profilen for lyd var imidlertid ikke klar før i begynnelsen av dette året, så nå går det unna, sier Edlund videre.

Stikkord: Maskinvare, Mobil