Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Panoramautsikt fra Casio

Dette kameraet er utrustet med en så stor LCD-skjerm at man bare gleder seg til å trykke ned «på»-knappen.

Følelsen kan sammenlignes med den man får når man skal til å spille X-Box på projektor – kribling i magen, og med skyhøye forhåpninger om å oppleve et visuelt fyrverkeri av sjelden dimensjon. Det vil dessuten ikke overraske om Casio stikker avgårde med priser og ovasjoner for godt design på grunn av sitt Exilim Zoom EX-Z30.

Som en drøm

Selv om LCD-skjermen er stor arealmessig, kunne den imidlertid hatt bedre oppløsning og kunne dessuten fungert bedre i direkte sollys. Fordelen ved en så stor skjerm, er blant annet at det er plass til mye informasjon. Dette bidrar til at kameraet greier å kommunisere mye og viktig informasjon – som igjen gjør bruksopplevelsen til en både enkel og brukervennlig affære. I tillegg er menyene så enkle man bare kan drømme om. Kameraet er raskt og til tross for at knappene er forholdsvis små, er de ekstremt enkle å betjene.

Casio har også tidligere hatt suksess med «BestShot»-funksjonen som byr på 21 forhåndsdefinerte bildemodi. Her bidrar den til å gjøre fotografering til en dans på roser for folk uten den aller ringeste fotoerfaring. Det er nesten umulig å ikke la seg begeistre for hvor godt disse funksjonene faktisk fungerer. Ellers kan apparatet skilte med en bildebrikke på 3,2 megapiksler og en rask 3x optisk zoom. I tillegg leveres apparatet med docking-stasjon, men dessverre uten mulighet for direkte overføring av bilder til pc via USB-kabel.

Dete bildet er tatt med Casio ExilimZoom EX-Z30

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Virkelighetsnært

Optikken på denne modellen er levert av Pentax, og det var tydeligvis ikke noe dumt valg. Bildene blir skarpe og fine, med stor detaljrikdom. Fargegjengivelsen er strålende, og det overveldende inntrykket er at dette kameraet gjengir virkeligheten med bortimot super presisjon. Rett og slett knallbra. Kameraets nærgrense på 6 cm bør karakteriseres som ok.

Totalt er Casio ExilimZoom EX-Z30 et kamera som antakelig vil falle i smak hos de fleste – uavhengig av både alder og kjønn. Omfanget av finesser, det lekre designet, og den høye brukervennligheten gjør dette til et «må-ha»-kamera.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt