Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå blir harddisken trådløs

Nå kan du kanskje slippe kabler til den eksterne harddisken din. Samtidig skal harddisken kunne brukes av flere PC-er på en gang.

Harddiskprodusenten Maxtor og nettverksselskapet Linksys skal i dag annonsere et samarbeid, som betyr at en harddisk fra Maxtor kan kobles direkte til en ruter fra Linksys. Dette betyr videre at PC-er i nettverket kan få tilgang til disken uten en fysisk link, skriver CNET News.com.

Ikke bare Maxtor

Samarbeidet er myntet på småbedrifter og hjemmemarkedet. Dette er markeder som for tiden flyter over av selskaper som prøver å selge hjemmenettverk. Maxtor og Linksys markedsfører produkter sammen og snakker om et standardisert sett av instruksjoner for å knytte harddisker til rutere.

Linksys Network Storage Link, som dette instruksjonssettet kalles, kobles til en ekstern harddisk via en USB-port, og inkluderer et filsystem. Det kan jobbe med både trådløse og faste nett, og kan også fungere sammen med disker fra andre enn Maxtor.

Annonse
Stikkord: laptop, Maskinvare