Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilvirus er oppdaget

Nå er det tydeligvis slutt på å slippe virus på mobiltelefonen. I går ble nemlig den første ormen som angriper smartphones funnet.

Virus vignett
Ormen, som det russiske antivirusselskapet Kaspersky har kalt Cabir, benytter seg visstnok av Bluetooth-funksjonen i smartphones som benytter Symbian til å oppdage andre Symbian-telefoner. Deretter sender den seg selv til den nye telefonen, skriver CNET News.com.

For å vise seg

Selv om antivirusselskaper har klart å spre viruset i forskningslaboratoriet, har de ikke klart å finne noe bevis for at ormen har smittet noen telefoner utenfor disse testforsøkene.

– Jeg tror ikke det vil spre seg. Gruppen som vi tror har laget ormen liker å lage konseptvirus, så de ville sannsynligvis bare vise at det kunne gjøres, sier Vincent Gullotto i Network Associates Emergency Response Team.

Stoler på Symbian

Flere antivirusselskaper ble visstnok sent en kopi av ormen av gruppen som har laget den. Selv om programmet ikke gjør noe annet en å spre seg selv, tror Gullotto at andre virusprogrammere kan komme til å bruke denne ormen som et startsted.

Hackere og forskere har gjentatte ganger advart mot problemer med sikkerheten til Bluetooth-standarden. Denne ormen utnytter imidlertid stort sett hvor mye Symbian-systemet stoler på andre telefoner med samme system, skriver CNET News.com.

Annonse
Stikkord: Mobil