Hopp til navigasjon Hopp til innhold

200 år gamle nyheter

Har du savnet nyhetene fra er par hundre år tilbake? Aviser fra hele 1800-tallet skal snart kunne finnes på nettet.

New York Daily Times
Mer enn en million sider fra britiske aviser fra 1800-tallet skal digitaliseres og legges på nett av British Library. Prosjektet som koster 2 millioner pund, skal spenne over 100 år med nyheter og bilder fra aviser som ikke lenger beskyttes av åndsverksloven, skriver BBC News.

Lenge å vente

For øyeblikket må de som er på utkikk etter historier fra disse avisene besøke Newspaper Library i Colindale i London. Det må man nok en stund til også. En søkbar nettside med digitale kopier av avisene er ikke ventet ferdig for om 18 måneder.

– Aviser representer vår kultur på en unik måte, sier Sir Ron Cooke, styreformann for Joint Information Systems Committe, som har tildelt pengene til prosjektet.

Viktig ressurs

British Library mener aviser er en viktig ressurs for alle som vil lære om livet på 1800-tallet, siden avisene da dekker en periode hvor Storbritannia gikk fra å være et jordbrukssamfunn til å bli en global militær og industriell stormakt, skriver BBC News.

Blant avisene som forventes å ligge i dette arkivet er The Morning Chronicle, en avis som hadde kulturpersonligheter som Charles Dickens og W. M. Thackeray ansatt. En annen avis som man tror vil være inkludert er Morning Post, med artikler fra Samuel Coleridge og William Wordsworth.

Annonse
Stikkord: internett