Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft tar spammerne

Microsoft har nå satt inn et skikkelig støt i kampen mot spam. De har nettopp saksøkt bortimot 200 mennesker for utsending av søppelpost.

epost spam junkmail
Microsft har saksøkt neste 200 tiltalte spammere, ved å si at de har brukt falsk informasjon til å skjule sin identitet, samtidig som de har forsøkt å lure forbrukere. Blant annet har de saksøkt John Hites, som går for å være en av verdens ti verste spammere, skriver The Register.

Kan få mye penger

Selskapet prøver å få midlertidig forføyning mot de saksøkte for å stoppe deres virksomhet, på grunnlag av brudd på CAN-Spam loven, som ble innført i USA i fjor. Dersom Microsoft går seirende ut av rettssakene kan de få utbetalt opptil én million dollar (6 782 000 kroner) per spammer i bøter.

Microsoft satte inn de første støtene mot spammere i juni i fjor, og er nå involvert i mer enn 80 slike saker rundt om i verden. Hittil har disse sakene ført til fire forlik, to saksøkte har blitt erklært konkurs, mens fem saker har gått i Microsofts favør.

Første steg på veien

Selv om man bør være fornøyd med at kampen mot spam er i full gang, vet allikevel alle med en mailkonto at effekten har vært minimal. Det har aldri vært mer spam i omløp en det er i dag. Forhåpentligvis vil kampen være første steg på veien.

I januar presenterte Bill Gates et tre trinns program som skulle eliminere spam i løpet av to år. Blant annet skulle avsendere av mail måtte betale en digital frimerkeavgift dersom mottakeren mente at mailen var spam, skriver The Register.

Stikkord: internett