Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hollywood truer norske fildelere

BI og UiO har mottatt klar beskjed fra amerikanske filmselskaper: Slutt med legge ut filmer på serverne. Universitetet i Oslo har reagert med å sperre syndernes PC-er ute fra nettet.

Piratfilm
Handelshøyskolen BI fikk så seint som tirsdag denne uka en e-post fra filmselskapet Columbia TriStar i USA. Selskapet forlangte at en spillefilm som en student hadde lagt ut på skolens nettverk skulle fjernes øyeblikkelig.

6-7 henvendelser

– Det siste året har vi fått seks-syv lignende henvendelser fra Hollywood-selskaper. Vi reagerer selvfølgelig umiddelbart på dette, for ulovlig aktivitet blir ikke akseptert, sier IT-konsulent Thomas Bjørseth til Aftenposten.

I følge avisen har også Universitetet i Oslo (UiO) fått merke Hollywoods pisk gjennom straffetiltak fra universitets side. I løpet av de to siste åra har rundt 100 studenter blitt utestengt fra nettverket for en periode.

Straff som virker

Det er imidlertid bare nett-tilgangen fra synderens PC som blir stengt. Studenter som straffes på denne måten kan fortsatt bruke Internett og universitets nettverk via maskiner på universitets område.Å kutte tilgangen helt ville være det samme som å stenge dem ute fra studiet, mener UiOs IT-direktør Arne Laukholm. Han har aldri opplevd at studenter som er «tatt» legger ut filmer igjen.

Annonse
Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde