Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor lover Edge til høsten

Telenor oppgraderer nå til EDGE, som betyr økt båndbredde over mobilnettet.

140Nokia6220
EDGE, Enhanced Data Rates for GSM Evolution, er en oppgradering og videreføring av GPRS (General Packet Radio Services), som i dag muliggjør dataoverføring på mobiltelefoner.

Raskere enn GPRS

Telenor sier at EDGE ved perfekte forhold vil muliggjøre overføring på 100-200 kilobit i sekundet over GSM, som er flere ganger raskerer enn dagens GPRS.

– Satsingen på EDGE kommer som en utvidelse av, ikke som et alternativ til Telenors pågående utbygging av det nye mobilnettet UMTS (Universal Mobile Telecommunications System). Ett av de mest interessante aspektene ved EDGE, er at det åpner for bruk av nye og avanserte tjenester gjennom en oppgradering av det nåværende GSM-mobilnettet. Ved å kombinere de to teknologiene, vil vi raskere kunne tilby et høyhastighetsnett med god kvalitet og dekning der kundene har behov for det, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby, ansvarlig for Telenor i det norske markedet.

Åpner i høst

Telenor sier de vil være klar til å åpne EDGE-tjenesten om få måneder.

– Vi starter utbyggingen av nettet nå, og vil være klare med EDGE til høsten. Dekningsområde og prissetting av tjenesten får vi se på da, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonssjef i Telenor til ITavisen.no.

Stikkord: Mobil