Bredbåndstrøbbel penger

Annonse


Telenor får ta ADSL-avgift

Bredbåndstrøbbel pengerFlere og flere norske bredbåndskunder har etter hvert valgt å si opp sine fasttelefoniabonnement hos Telenor. Dette har ført til at Telenor fakturerer de respektive bredbåndsleverandørene for 60 kroner måneden per kunde.

I det siste har det imidlertid kommet en rekke klager på denne praksisen. Post- og teletilsynet har nå ferdigbehandlet denne saken og har kommet til at Telenor er i sin fulle rett til å ta denne avgiften.

Koster for full tilgang

Mange bredbåndsleverandører i Norge benytter seg av Telenors kobberbaserte aksessnett for å tilby egne bredbåndstjenester. Når brukerne også har fasttelefoniabonnement hos Telenor deler de to aktørene kostnadene for aksesslinjen mellom seg (delt tilgang).

Derfor har Telenor valgt å ta en ekstraavgift på 60 kroner per måned for de som kutter ut Telenors telefoniabonnement, på grunnlag av at bredbåndsleverandøren har hele «kontrollen» på aksesslinjen (full tilgang).

Annonse


Samme i Europa

PT har sjekket den samme problemstillingen i andre europeiske land, og har fått svar fra tilsynsmyndighetene i 14 land innenfor EØS-området. Rundspørringen viser at bortimot alle disse landene har visstnok en tilsvarende modell for prising når kundene sier opp telefoniabonnementet.

Flere tilsynsmyndigheter har godkjent denne prisstrukturen, mens noen bare har valgt å registrere det. PT kjenner ikke til noen tilfeller der en tilsynsmyndighet har vurdert forholdt til å være i strid med regelverket.

Post- og teletilsynet planlegger imidlertid en større gjennomgang av prisstrukturen til Telenors forskjellige produkter som benytter aksessnettet, samt det tilhørende kostnadsgrunnlaget for disse tjenestene.

Annonse