Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny G5 med væskekjøling

Apple bruker væskekjøling og hele ni saktegående vifter for å få sin nye superraske Power Mac G5 til å gå så lydløst som mulig.

Power Mac G5
Apple har tydeligvis tatt kritikken om støyende G5-arbeidsstasjoner til følge.

Toppmodellen i Power Mac-serien er nå utstyrt med to stk. 64-bitsprosesessorer à 2,5 GHz, men Apple lover likevel at maskinen skal være svært stillegående. Et termisk ledende væskebasert kjølingssystem og hele ni lavhastighetsvifter skal sørge for å holde de forskjellige komponentene avkjølt, og samtidig holde støynivået nede til halvparten av tidligere modeller.

– Raskere enn Intel

Nok en gang velger Apple også å slå på stortromma med hastighet og prosesseringskraft.

Selskapet går aggressivt ut i sin markedsføring og hevder at alle tre variantene av de nye G5-maskinene yter fra 50 til 100 prosent mer enn både Pentium 4-maskiner på 3,4 GHz, og Xeon-maskiner på 3,2 GHz. Dette er dokumentert med statistikk og målinger fra tester med film, video, lyd, gendata og Photoshop.

Tre modeller

Power Mac G5 kommer nå i tre varianter.

2×1,8GHz kommer med 80 GB harddisk og 256 MB DDR400 SDRAM for koster 18.990,- kr inkl. mva. Dobbel 2GHz stiller med 512 MB minne, 160 GB harddisk og PCI-X kortplasser for 23.989,- kr. Og går du for toppmodellen vil 2 x 2,5 GHz med ATi Radeon 9600 XT skjermkort koste 28.490,-.

Alle maskinene er utstyrt med 8X DVD-R/CD-RW brenner.

For mer informasjon, se www.apple.com.

Annonse
Stikkord: Maskinvare