Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gnome-invasjon på Sørlandet

Om to uker inntar flere hundre åpen kildekode-entusiaster og utviklere fra inn- og utland Grimstad.

Fri programvare blir satt på dagsordenen under den femte årlige europeiske Gnome bruker- og utviklerkonferanse (GUADEC) som arrangeres på Høgskolen i Agder (HiA) fra 28. til 30.juni.

Håpr på 400

– Det er nå ca 200 påmeldte deltakere og vi regner med ca 400.Om vi når det så blir GUADEC den største konferansen om Open Source i Norge noensinne, forteller førsteamanuensis Mikael Snaprud ved Fakultet for teknologi ved HiA i Grimstad.

Konferansen holdes på Høyskolen i Agder i Kristiansand i samarbeid med Grimstadstudentens Linux-brukergruppe (GLUG), Agder LUG og Norsk UNIX User Group (NUUG).

Kjente foredragsholdere

Blant foredragsholderne på konferansen er HPs teknologisjef for Linux, Bdale Garbee, ekspedisjonssjef Eva Hildrum i Samferdselsdepartementet og Kongressmann Dr. Edgar Villanueva som har stått i spissen for en åpen kildekode- vennlig lovgivning. I tillegg kommer Skolelinux med 30 deltakere til GUADEC og vil ha en utviklersamling på HiA.

– GUADEC vil helt klart øke fokuset i arbeidet med fri programvare i utdanning, industri og e-forvaltning, sier Snaprud til ITavisen Business.

Mer enn Linux

Selv om GNOME ofte forbindes med Linux, finnes desktoppen også til BSD, Solaris, HP-UX og en rekke andre Unix og Unix-lignende operativsystemer. Mer enn 700 programvareutviklere bidrar med sin tid til prosjektet.

De fire første europeiske GUADEC-konferansene har blitt avholdt i Paris, København, Sevillia og Dublin.

(Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen.biz)

Annonse
Stikkord: linux, programvare