Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nei takk, Kodak!

4 megapiksler til jubelpris virker forlokkende. Du bør imidlertid ikke la deg lure.

Utseendemessig fremstår Kodak EasyShare CX7430 som et kamera som like gjerne kunne vært designet i 1985. Apparatet er stort, klumpete og kan ikke under noen omstendighet karakteriseres som lekkert. Dette er et billig kamera prismessig. Det er bare så trist at ser slik ut også.

Ergonomisk

Brukervennligheten er godt ivaretatt på dette kameraet. Menyene er herlig enkle, og man skjønner raskt hvordan det hele fungerer. Knappesettet er også lett manøvrerbart, og konstruksjonen er ergonomisk designet slik at man lett kontrollerer apparatet.

Dette er rett og slett et brukervennlig fotoapparat. Vi undrer oss imidlertid over hvorfor Kodak har valgt å plassere navigeringsknappen til venstre på kameraet. Dette er i beste fall bare en tilvenningssak, men trekker dessverre manøvrerbarheten ned en smule.

Disse bildene er tatt med Kodak Easyshare CX7430

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Denne modellen er riktignok ikke sirupstreg, men å kalle kameraet kjapt ville vært en dramatisk overdrivelse. En forholdsvis treg start gjorde at førsteinntrykket stuper i fritt fall. Dessverre greier ikke kameraet å redde seg inn, og både zoomer og fokuserer i sneglefart. Heller ikke LCD-skjermen fungerer skikkelig, og leverer dårlig både når det kommer til responstid, kontrast og oppløsning.

Blasse bilder

Optikken i denne modellen er Kodaks egen og fungerer forholdsvis lyssterkt på vidvinkel, men ligger noe dårligere an på tele. Dessverre sliter apparatet med å gjengi detaljer, og bildene har en tendens til flyte ut. Dessuten blir fargene blasse, og bidrar til at fotografiene får et trist og slapt preg. Skuffende resultat, med andre ord. Som et Donald-plaster på kjøttsåret, spanderer Kodak imidlertid 16MB innebygd minne.

Totalt sett er dette et kamera som riktignok gir ”mange” megapiksler for pengene, men som dessverre snubler på oppløpsiden. Et tregt fotoapparat som tar dårlige bilder er ikke å anbefale. Skal du kjøpe deg billig digitalkamera, så dropp Kodak denne gangen.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt