Hopp til navigasjon Hopp til innhold

LCD-TV: Tungvekteren

LGs 17» LCD-TV er tung, overdimensjonert, og klarer dessvere ikke helt å overbevise.

Utseendemessig er LG RX-17LZ20 både større og tyngre enn de andre skjermene i testen. Den overdimensjonerte rammen rundt selve LCD-skjermen bidrar dessuten til at bildearealet virker mindre. En forholdsvis fin skjerm designmessig, men dessverre i største laget.

Treg

Skjermen bruker hele 6 sekunder på å starte opp, og det er testens desidert tregeste oppstartstid. Brukervennligheten når skjermen først er igang, er det ingenting å si på.

Menyene er på norsk, og forholdsvis enkle å navigere seg gjennom.

Innstillingsmulighetene er dessuten gode både når det kommer til bildejustering og lyd-EQ. Her kan du finjustere ned på detaljnivå.

Dårlig lyd

Men innstillingsmuligheter er langt fra alt. Beklageligvis var ikke lyden bare dårlig – den var også irriterende lav.

Hvis man skal se film på denne skjermen, er man fullstendig avhengig av en ekstern lydkilde som yter langt bedre enn de innebygde høyttalerne. Lyden er tross alt en vesentlig del av filmopplevelsen, og det later ikke til at LG har viet det særlig oppmerksomhet. Dette var rett slett altfor dårlig.

Blasse bilder

Bildemessig synes vi også LG, i likhet med Fujitsu Siemens har en tendens til å undereksponere noe.

Bildene blir litt mørke og blasse sammenlignet med både Philips og JVC, og vi savner litt av det visuelle »trøkket» de andre skjermene presterte å gi.

Til tross for at skjermen er godt spesifisert til en ok pris, ble vi dessverre ikke helt overbevist.

Annonse
Stikkord: lydogbilde, Maskinvare, testprodukt