Nokia N-Gage QD

Annonse


TEST: Nokia N-Gage QD

Det var en del klager på den originale spillmobilen fra Nokia, N-Gage. Blant annet var det mange som klagde på at man så ut som en idiot når man snakket i den, samtidig som det var nesten umulig å bytte spill. Dette og andre elementer er nå fikset.

Enkelt spillbytte

For nå har Nokia gitt N-Gage muligheten til å bytte spill mens mobilen står på. Dette var en nødvendighet, siden man faktisk måtte ta ut batteriet for å bytte spill på den originale N-Gage. Nå har dette blitt en forholdsvis enkel sak, selv om det fremdeles kunne vært bedre.

På den nye N-Gage QD er det nemlig et stort gummifelt rundt mobilen, med klaff til spillporten og til uttak for strøm og hodetelefoner. Denne klaffen må man passe på å åpne 110 prosent for å få satt inn spillene. Da kan det også virke som om klaffen er litt uholdbar. Dette er selvsagt bare pirk, men allikevel en tanke som snek seg inn i hodet under testingen.

Normal tale

Det andre elementet som det var viktig for Nokia å få endret på var måten man snakket i telefonen på. Mange har klaget på hvordan dette foregikk på den forrige modellen, der høyttaler og mikrofon var på siden av telefonen. Dette gjorde at man måtte holde den rett ut fra øret, noe som førte til at man så usedvanlig merkelig ut mens man snakket.

Annonse


Nå er det heldigvis slutt på denne sidesnakkingen. Mikrofon og høyttaler er nå heldigvis plassert på en slik måte at man kan holde den inntil øret uten at det byr på nevneverdige problemer.

Ser godt ut

Vi har klaget en god del på Nokias design i det siste. Ikke fordi designet har vært så veldig dårlig, men fordi Nokia, som var det ledende selskapet i verden innen mobildesign, har blitt passert av en del konkurrenter.

Med N-Gage QD kan det virke som de har tatt ett skritt i riktig retning. Denne modellen er mye mer kompakt enn den forrige. Den har behagelige taster og er enkel å bruke, samtidig som den ser meget godt ut. Farger, størrelse og vekt gjør at man ikke er flau for å dra den opp på toget.

Nokia N-Gage QD

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Skuffet nok en gang

Selv om vi var positivt overrasket over designet, kan vi ikke la menysystemet ligge. For som man har sett på Nokia-telefonene i det siste, har de valgt å fjerne seg fra et fargerikt menysystem, til fordel for farger som står til telefonens eksterne design.

Hvorvidt dette er riktig er det helt sikkert delte meninger om. Fra vår side må vi si at vi er skuffet, nok en gang. De menyvalgene som var relatert til spill var meget fargerike og spennende, noe vi tror appellerer til denne telefonens målgruppe. Alle de andre menyelementene var i Nokias «sedvanlige fire farger».

Ikke bedre spill

Når det gjelder spill har det uheldigvis ikke skjedd noen forbedringer. Det fører selvsagt til at alle spill fungerer om hverandre, noe som er positivt. Imidlertid fører det også til at vi ikke kan vente en enorm forbedring i spillene i tiden som kommer, noe som er negativt.

Det er i denne versjonen blitt enklere å komme seg inn på Nokias multiplayersone, N-Gage Arena. Programvaren som starter denne sonen er nemlig forhåndsinstallert. Vi hadde noen små problemer med innloggingen i begynnelsen, men etter hvert gikk det smertefritt.

Marginal forbedring

N-Gage QD er en meget spennende mobiltelefon, hvor fokuset helt klart er på spill. Her får man ingen av de teknologiske utskeielsene som har blitt vanlig på andre telefoner. Dette har da selvsagt ført til at prisen er relativt lav, noe som kan glede segmentet Nokia sikter mot.

Noe som derimot ikke gleder er at Nokia har fjernet radio og mp3. Dette tror vi er en viktig del av en slik mobiltelefon, og utelukkelsen av dette er langt fra positivt for de som ser seg om etter en underholdningsmobil.

N-Gage QD er en marginal forbedring av den originale N-Gage, men som heldigvis er en del rimeligere. Den store fordelen med denne modellen er at den er såpass kul at vi har veldig lyst på den. Noe som er et veldig viktig moment for en slik mobil.