Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: GT4 Prologue

Gran Turismo 3 har blitt skrytt opp i skyene siden lanseringen i 2001. Endelig nærmer oppfølgeren Gran Turismo 4 seg. Vi har testet forhåndsversjonen av spillet.

Bilspillet Gran Turismo 3 var en enorm suksess verden over og ble hyllet av flere som det beste bilspillet noensinne. Dette har gjort at forventningene til Gran Turismo 4 er enorme. GT4 Prologue er en nedskalert forhåndstitt på dette spillet.

Avansert kjøreskole

Spillet er laget som en avansert kjøreskole for GT4, for å innføre spillerne i hvordan spillet fungerer. Det er 25 forskjellige oppgaver man må gjennom for å ha fått en full gjennomgang i hvordan bilene styres.

Dette er helt klart en nødvendighet, for uten dette kan man glemme toppen av seierspallen. Gran Turismo-serien er tross alt kjent som en av de mest virkelighetstro bilsimulatorene. Kjøreskolen gir en fin innføring i hvordan det er å styre bilene og har en jevnt stigende vanskelighetsgrad.

Velger man å gå gjennom disse oppgavene skal man også kunne lagre dataene, som man kan bruke når den endelige versjonen dukker opp senere i år.

Flotte baner

I tillegg til kjøreskolen har man muligheten til å prøve ut en del forskjellige baner i «Arcade mode». Man kan blant annet ta et par runder med en rekke forskjellige biler, midt i New York sentrum eller i en italiensk fjellandsby.

Publikum gjør også en utrolig livlig opptreden ved banen ved Grand Canyon. Har står de og fotograferer langt ute i banen, rett før du kommer. Tre av banene kjører man mot motstandere, mens man på de to siste er helt alene.

Suveren grafikk

Grafikken på spillet står ikke tilbake for noe som helst. Den er simpelthen suveren. Under introduksjonen på spillet var jeg faktisk i tvil om det var snakk om virkelige filmklipp eller bare ordinær datagrafikk. Det viste seg å være datagrafikk.

Bilene virker helt naturtro og naturen i bakgrunn er faktisk så bra at man kan risikere at man blir sittende å se på denne i stedet for å følge med på veien. Det er ikke bra, for dersom man ikke følger godt med i dette spillet faller man lett ned på resultatlistene.

Her ser du skjermbilder fra GT4 Prologue på Playstation 2

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Imponerende

Spillet, som kommer i et begrenset opplag, har også en DVD inkludert med masse stoff om den ferdige versjonen av spillet. Testversjonen til ITavisen.no hadde beklageligvis ikke denne DVD-en, derfor er det vanskelig å uttale seg om den.

Det er ingen vits i å late som at spillet ikke imponerte. Forventningene mine var ikke blant de høyeste, siden jeg aldri testet forgjengeren. Allikevel ble jeg sittende fast foran TV-en med dette spillet, i mange flere timer enn samboeren min sannsynligvis satte pris på.

GT4 Prologue har bare én svakhet og det er at det ikke er den ferdige versjonen. Spillet har altfor kort varighet, og vil derfor ikke ha den store interessen for de som er ute etter timevis med underholdning.

Annonse
Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt