Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ormer herjer som aldri før

Samtlige virus på Trend Micros Topp 10-lister er orm-relaterte.

Virus Windows orm
– Trend Micro oppfanget færre trusler i mai enn i april. I mai fanget vi opp rundt 1.050 nye ondsinnede koder, mens vi oppdaget hele 1.700 i april. Likevel var den faktiske virusaktiviteten fortsatt høy. I mai fikk vi den første såkalte Red Alert (høyeste sikkerhetsadvarsel) som Trend Micro har sendt ut i år. Grunnen til det var selvfølgelig ormen Sassers herjinger rundt om i verden, sier David Kopp, leder for TrendLabs EMEA i en pressemelding.

I forrige måned sendte Trend Micro ut alarm til sine brukere om WORM_SASSER.A og WORM_WALLON.A, også begge disse var også orm-relaterte.

Oppdater!

Utbruddene illustrerer hvor viktig det er å sørge for at operativ system og applikasjoner oppdaterte siden disse ormene utnytter svakheter i Microsoft Outlook Express og Microsoft Windows Operating System.

– WORM_SASSER familien er nok et eksempel på at den nye generasjonen ondsinnet kode som kun trenger TCP/IP for å spre seg. Alle som er tilkoblet internett med et u-patchet operativ system er et potensielt mål for SASSER, sier Kopp.

Topp 10 trusler i mai (Trend Micro):

  1. WORM_NETSKY.P
  2. WORM_MYDOOM.A
  3. HTML_NETSKY.P
  4. WORM_NETSKY.D
  5. WORM-NETSKY.B
  6. PE_NIMDA.A
  7. WORM_NETSKY.Z
  8. WORM_SASSER.E
  9. WORM_NETSKY.Q
  10. WORM_NETSKY.C

(ITavisen Business)

Stikkord: internett, virus