Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny tjeneste overvåker e-post

En ny tjeneste gjør at mailen du mottar kan overvåkes. Man kan se når, hvor og hvor lenge den blir lest. Nå kan Store Bror virkelig se deg.

overvåkingskamera
En ny tjeneste, som heter DidTheyReadIt gjør at e-posten din kan overvåkes. Ifølge DidTheyReadIt vil man kunne se når e-post som sendes ut blir lest, hvor den blir lest og hvor lenge den blir lest.

Fullstendig oversikt

DidTheyReadIt legger inn en liten grafikkfil i e-postene som sendes. Disse filene kan ikke sees, men vil når de lastes ned av mottaker sette i gang registrering av data hos DidTheyReadIt. Man mottar deretter en mail med detaljer om meldingene man har sendt, skriver New York Times.

Tjenesten kan kjøpes i kvartalsvise, halvårlige eller årlige abonnent. Kostnaden er fra 25 dollar (omtrent 165 kroner) til 50 dollar (omtrent 330 kroner). Man kan også få en gratiskonto som gjør at man kan overvåke fem meldinger i måneden.

Middel mot spamfilter

Ifølge Rampell Software, som står bak tjenesten, ble den laget som et verktøy mot altfor aktive spamfiltere. Noen av disse spamfilterne ruter «lovlig» mail til spamkataloger. Selv om dette sikkert stemmer, er ikke alle enige i dette argumentet.

Marc Rotenberg, som er president i Electronic Privacy Information Center, er bekymret over at dette vil bli nok et verktøy for spammere som vil lære mer om vanene til forbrukere.

– På et personlig nivå tror jeg ikke at det er noe særlig verdi for folk som kjenner hverandre. Fra et teknologisk synspunkt er dette stort sett en ondskapsfull tjeneste, sier Rotenberg til New York Times.

Negativ feedback

Mange er utvilsomt kritisk til denne tjenesten. Alastair Rampell, som står bak Rampell Software, har mottatt en rekke negative e-poster etter at tjenesten ble lansert 24. mai i år.

– Enten blir jeg kritisert for å være en ond person som bør settes i fengsel. Eller så blir jeg anklaget for at produktet ikke alltid virker, sier Rampell.

Annonse
Stikkord: internett