Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slutt på tapte golfballer

Problemer med å holde styr på ballene? RadarGolf gjør feilslåtte sving mindre skjebnesvangre.

RadarGolf håndholdt
RadarGolf har utviklet et system for å finne golfballer som vanligvis ville vært erklært tapt (og koste deg straffeslag).

En liten batteriløs radiobrikke er rett og slett bygd inn i golfballen, og lar seg dermed lokalisere ved hjelp av en håndholdt sporingsenhet. Enheten piper og indikerer i hvilken retning ballen befinner seg, og vil lokalisere baller skjult i gress eller busker.

Ballfinner

Radiosystemet har en rekkevidde på 12-30 meter, og vil ikke finne baller som har forsvunnet ned stup eller i vann.

RadarGolf-ballene skal oppføre nøyaktig som andre baller, og er til og med offisielt USGA-godkjent for turneringsbruk. Selve RadarGolf-systemet, med håndholt ballfinner, kan derimot ikke benyttes i profesjonelle konkurranser, og faller under samme regler som avstandsmålingssystemer.

Kommersiell løsning

California-selskapet selger egne sett med håndholdt og et dusin radarballer for $249 (ca. 1670,- kr), men ønsker også å lisensiere ut teknologien sin slik at andre produsenter kan bygge Radar Golf-brikker inn i ballene sine. Ekstra sett med baller er tilgjengelig for $39 (260,- kr).

Selskapet å ikke være de eneste som har tenkte i disse (golf)baner, men hevder å være først ute med å kunne tilby en fungerende kommersiell løsning på det de selv beskriver som et 295 milliarder kroner stort golfmarkedet.

GPS og mobilteknologi vurderes for fremtidig RadarGolf-versjoner.

For mer informasjon, se www.radargolf.com.