Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Registrerer 3G-brukere

Før oppføringen av 3G-nettet i Irland skal regjeringen lage et register over alle brukerne. Målet er å beskytte de unge mot skummelt innhold.

Sony Ericsson Z1010 åpen
Den irske regjeringen skal lage et nasjonalt register over alle 3G-telefoner som kan lagre videoklipp, og dermed også 3G-brukerne. Ifølge regjeringen er beskyttelsen av de unge viktigere enn bekymringer over kostnader og funksjonalitet, skriver The Register.

Gyllen mulighet

Den irske regjeringen ved kommunikasjonsminister Dermot Ahern i spissen mener de nå har en gyllen mulighet. Nå vil de kunne innføre noen sikkerhetsmekanismer til å beskytte brukerne som man ikke har hatt mulighet til tidligere.

– Et nasjonalt register over bildetelefoner viste seg å være lite praktisk siden det allerede eksisterte millioner av mobiler når bildemobilene ble tilgjengelig, sier den Ahern.

– Men med 3G vil det være annerledes. Håndsettene vil ikke være tilgjengelig før ved slutten av året. Dette gir oss en mulighet til å innføre økte sikkerhetsmekanismer, sier Ahern videre.

Lager filter

Samtidig med nyheten om dette registeret lanserte Ahern i går et større initiativ for å sikre en sikrere og mer ansvarlig bruk av mobiltjenester. Dette ble gjort sammen med Irish Cellular Industry Association og mobiloperatørene O2, Meteor og Vodafone.

Meningen er at dette initiativet vil føre til en rekke retningslinjer for mobilindustrien, en guide over mobiltjenester for foreldre og et mobilt innholdsfilter.

Stikkord: Mobil