Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny selvødeleggende DVD

Den amerikanske kjeden Circuit City gikk på en smell da de lanserte en selvdestruerende leie-DVD. Nå prøver et fransk selskap det samme.

DVD-D selvdestruerende
Circuit City-varianten hadde navnet Div-X, og ga etter å ha lid et dundrende nederlag i marekdet og oppnådd solid kalkun-status opphav til navnet på det etter hvert så utbredte filformatet for film på nettet.

Vekk etter åtte timer

Det franske selskapet DVD-D har utviklet en ny disk som sier takk for seg etter åtte timer fra du åpner pakken. Disken skal være miljøvennlig og gjenvinnbar – noe som var ett av de mange ankepunktene mot Div-X.

Leiemarkedet for DVD har aldri blitt hva leiemarkedet for VHS var. rsaken kan være at folk foretrekker å kjøpe DVD-film for å se dem når de vil og hvor mange ganger de vil. Prisene på DVD-plater går stadig nedover, og nærmere seg i mange tilfellet prisen for ett døgns leie.

Skynd deg å ta kopi!

Også Disney-konsernet har annonsert at de vil prøve noe lignende, men det skal verken dreie seg om Circuit City-formatet eller DVD-D.

Med en selvødeleggende DVD-film slipper man i hvert fall å gå, sykle eller kjøre den tunge veien tilbake til videosjappa for å levere den tilbake. Og tar vi ikke helt feil, vil det være mulig å ta en kopi før plate går i oppløsning…

Stikkord: lydogbilde