Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Media Player 10 snart klar

Microsoft letter trolig i dag på sløret til sin nye Media Player 10. Blant nyhetene er mer kopisikring og bedre støtte for overføring til MP3-spillere.

Windows Media Player
Lansringen av Media Player 10 er et ledd i Microsofts strategi for å møte konkurransen fra Apple og deres iTunes Music Store.

Enklere overføring

Mens det er lekende lett å laste ned, betale for å overføre musikk til Apples MP3-spiller iPod, har ikke Microsoft fått på plass verken en skikkelig betaltjeneste eller en enkel måte å organisere og overføre musikk til bærbare enheter.

Med Media Player 10 vil alt dette være på plass, mener Microsoft. Det nye medieprogrammet vil kunne synkroniseres mot de fleste av markedets MP3-spillere – både små, minnekortbaserte modeller og harddiskmodeller med flere titalls Gigabyte lagringsplass.

Mange tjenester

Det er imidlertid ikke bare Microsofts egen tjeneneste MSN som støttes. Media Player 10 støtter også Napster, MusicNow og filmnedlastingstjenesten CinemaNow. Felles for disse er at alle bruker Microsofts musikk og filmformater WMA og WMV. Trolig vil man kunne bruke alle tjenester som bruker disse formatene mot Media Player 10.

Derimot er det neppe sannsynlig at programmet støtter Tunes og iPod…

Flere restriksjoner

Den nye Media Player-versjonen vil væe enda mer restriktiv når det gjelder flytting av filer man ikke har betalt for. Microsofts DRM (Digital Rights Management)-teknologi er i følge selskapet i ferd med å modnes.Samtidig innser selskapet at de ikke må gjøre det så vanskelig å bruke «lovlig» musikk at forbrukerne velger ulovlige tjenester i stedet.I følge News.com ventes Microsoft å legge ut en testversjon på Windows Media i dag. Den ferdige versjonen vil bli klar for gratis nedlasting over sommerferien.

Annonse
Stikkord: lydogbilde, programvare, windows