Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fargelaser til folket

20 år etter at HP debutterte med fargelasere stiller selskapet nå for første gang med en variant til under fem tusen kroner.

HP LaserJet 2550
HP har en rekke produkter klare for sommeren, inkluderte nye storformat Designjet-skrivere for grafikere og fotografer, såvel som nye Alt-i-ett-fotoskrivere til under tusenlappen.

Samtidig feirer selskapet 20-årsjubileum for fargelaserskrivere, og lanserer i år to nye Color LaserJet.

– Blir mainstream

HP LaserJet 4650 har en startpris på 13.500,- kroner (eks. mva), og skriver ut 22 fargesider i minuttet, mens den langt rimeligere LaserJet 2550 blir selskapet første fargelaser som ender opp med en veil. pris inkl. mva. på under fem tusen kroner. Konkurrerende produsenter som Oki, Epson og Samsung har også fargelasere på plass i dette prissjiktet.

– Fargelasere er i ferd med å bli mainstream, i hvert fall innen et par år, sier markedssjef Jan-Petter Løkken i HP, og viser til at HP har opplevd en vekst på 90 prosent innen fargelaser det siste året.

Det ble solgt omtrent 10.000 fargelaserskrivere i 2003, en vekst på 87 prosent i forhold til 2003, og HP hevder å ha en andel på 42 prosent i dette markedet. Selskapet forespeiler en vekst på 60-70% i 2004.

Annonse
Stikkord: Maskinvare