Logitech Cordless Click

Annonse


TEST: Logitech Cordless Click! Plus

Det har lenge vært slutt på de dagene da en mus bare hadde to knapper og muligens et scrollhjul. Nå er det knapper i alle bauger og kanter, slik at musen stort sett kan gjøre alt bortsett fra å koke kaffen. Logitech Cordless Click! Plus Optical Mouse glir godt inn i siste kategori.

Mye funksjonalitet

Denne optiske og trådløse musen, som har et navn så langt som et vondt år, har de sedvanlige to knappene. I tillegg har den også to knapper ved tommelen som man kan bruke til å hoppe frem og tilbake mellom sidene i nettleseren.

Men det er ikke slutt med det. For midt oppe på musen finner man en knapp som gjør at man kan bytte mellom alle de åpne applikasjonene. Det eneste som da gjenstår er scrollhjulet, som selvsagt er på plass.

Scrollhjulet kan ikke overraskende brukes til vanlig vertikal scrolling. Imidlertid har dette scrollhjulet mer funksjonalitet enn som så. Man kan nemlig også scrolle horisontalt med dette hjulet, samt bruke det til å zoome med i applikasjoner som støtter dette.

Annonse


Her ser du Logitech Cordless Click! Plus Optical Mouse

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enkel installasjon

Musen er som sagt trådløs og kommer derfor med en USB-plugg som brukes til å overføre signalene. Installasjonen av denne musen er faktisk så enkel at man bare trenger å sette inn batteriene og USB-pluggen. Da fungerte alt.

Hvis man derimot skal ha full utnyttelse av alle knapper må man også putte inn den medfølgende CD-en for å installere nye drivere. Da skal Logitech på liv og død også prøve å få oss til å installere musikkprogrammet MusicMatch, men heldigvis klarte vi å komme oss unna dette.

Har man behov for å benytte musen både på en bærbar og en stasjonær PC følger det også med en «dockingstasjon» for USB-pluggen slik at man har enkel tilgang til pluggen når det er nødvendig.

Kun for høyre hånd

Musen ligger meget godt i handen, selv om den er i overkant stor og litt for tung. Det er kanskje et lite minus at den er optimalisert for høyrehendte, men det er nok eneste mulighet når funksjonaliteten skal prioriteres.

For bærbare brukere er nok ikke denne musen det helt optimale. Da hadde vi heller valgt en Logitech Notebook Optical Mouse Plus som er mye mindre og mer portabel. Det betyr jo imidlertid at man går glipp av en del funksjonalitet.

Prisen på musen er 499 kroner noe som virker som en ganske rimelig pris på en mus med såpass mange muligheter. Er det funksjonalitet man er ute etter er det i hvert fall ikke mye å lure på.