Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC-spill i ny Xbox?

– Om ikke alt for lenge vil PC-spill kunne brukes vekselvis mellom Windows og Xbox, sier Microsofts markedssjef Peter Moore.

Xbox negativ
Moores kommentar faller under et intervju med CNN, der Microsoft blant annet avslører at de jobber med en mulig fremtidig spillkonsoll som samtidig er en fullverdig PC.

Xbox Next, maskinens tentative produktnavn, har både tastatur, mus, Xbox-spillkontroller, harddisk, DVD-spiller og CD-brenner. Konsollen vil kjøre Windows-spill, men samtidig være kompatibel med dagens såvel som nestegenerasjons Xbox-titler.

Xbox-PC

Microsoft sier de foreløpig bare har hybrid-konsollen på konseptstadiet, og at de først må avgjøre hvordan forbrukere vil reagere på et slikt produkt.

– Legger du to og to sammen, så er det ingen tvil om at det ligger store muligheter i å slå de to plattformene sammen. Er det gjørbart i dag? Sannsynligvis ikke, men vi trenger å se nærmere på det, sier Moore.

Microsoft har allerede klart indikert sine intensjoner om å minske avstanden mellom Windows og Xbox, med kryssintegrering av MSN Messenger og særlig sin nye utviklingsplattformen XNA, som konkret skal samkjøre utviklingen for PC- og Xbox-spill.

Annonse
Stikkord: pc, spilltester, xbox