Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tung og robust

Den ser ut som en tøffing, men hvor bra er egentlig Sony Cybershot DSC-P73?

Vi har tidligere testet storebroren til dette kameraet, Sony Cybershot DSC-P93. Utseendemessig er de to nærmest identiske, men på innsiden skjuler det seg likevel forskjeller. Sony Cybershot DSC-P73 er blant annet ustyrt med nøyaktig en million færre effektive bildepunkter enn storebroren, og er priset snaut tusenlappen lavere.

Sikt og skyt

En viktig forskjell er LCD-skjermen. Displayet er kun 1,5 tommer stor, og på dette kameraet virker det rett og slett for smått. I tillegg er skjermen utstyrt med stusselige 67.000 punkter. Dette er for dårlig til at man får tilstrekkelig god oppløsning, og Sony kunne med fordel spandert litt ekstra her.

Som brukervennlig allroundkamera, fungerer dette apparatet godt. Knappefunksjoner og menyer er så enkle å bruke, at de fleste raskt vil kunne sette seg inn funksjons-floraen. Vi har riktignok vært borti enklere «sikt-og-skyt»-kameraer, men Sony Cybershot DSC-P73 passerer så absolutt. Kameraet er behagelig raskt både i oppstart og under zooming. Her får du ingen mulighet til å vente på treg optikk eller svake prosessorer. Noen ganger kan det imidlertid gå litt for fort. Selve utløseren-knappen er faktisk så sensitiv, at man knapt behøver røre den før kameraet tar bilder. Kanskje litt for kjapp for enkelte, men man venner seg raskt til det.

Sony Cybershot DSC-P73

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

God fargegjengivelse

Optikken på Sony Cybershot DSC-P73, er levert av produsenten selv og ikke av tredjepartsleverandører, slik tilfellet er på de dyreste apparetene til Sony. 3x optisk og 6x digital zoom er greit nok, men objektivet sliter litt med lysstyrken på maksimal tele. Lystyrke f/5,2 på maksimal utzooming, er litt svakt og man risikerer å få litt mørke bilder. På vidvinkel er lysstyrken derimot god. Kvaliteten på bildene som sådan, er absolutt på akseptabelt nivå. Skal man være pirkete, kunne de imidlertid hatt en anelse skarpere kontrast. Fargemessig gjengir de godt, men får et lite magentastikk som gjør at bildene kan oppleves som litt blåaktige. På ingen måte plagsomt, men merkbart hvis man titter nøye etter.

Totalt sett er dette et godt kamera som gir god valuta for pengene. Ingen spektakulære prestasjoner, men apparatet passerer med god margin. Et ok kamera som følgelig fortjener en ok karakter.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt