Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Autofokus på mobilkamera

Forskjellen på de vanlige digitalkameraene og kameramobilene blir mindre og mindre. Nå kommer snart de første modellene med autofokus.

nVidia GoForce 4000 mobil
Hittil har kameramobiler hatt kameraer uten autofokus, slik at man ikke har hatt noen mulighet til å endre fokuset på motivet. Med mobilkameraer som får større og større oppløsning øker også kravene på bildekvaliteten, skriver svenske Mobil.

I løpet av 2004

Derfor er vi meget fornøyd med at Atsana og 1, som produserer kameraer til mobiltelefoner, har laget det som skal være det første mobilkameraet med autofokus. Ifølge Mobil består de bevegelige delene i modulen av en piezoelektrisk materiell som endrer form når en spenning legges over det.

De første autofokusmodulene skal visstnok være klare for levering til mobilprodusentene i løpet av tredje kvartal i 2004.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Mobil