Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettspill gir mer penger

Det er mange alternativer til Norsk Tipping dersom man har en datamaskin og en nettleser. Gevinstene er langt bedre enn på Hamar.

Foto: Per Ervland
Når man spiller på oddsen viser det seg at de internasjonale spillselskapene har en tilbakebetalingsgrad på 89 til 91 prosent, mens Norsk Tipping ligger på rundt 70 prosent. Disse tallene betyr at man får bortimot 30 prosent mer tilbake hvis man velger bort Norsk Tipping, skriver Aftenposten.

Slipper veldedighet

Grunnen til at disse selskapene kan gi en så mye større andel tilbake til kundene sine, har selvsagt å gjøre med at de ikke er avhengig av å gi store deler av overskuddet sitt til veldedige formål.

Bjørn A. Takle, som er pressetalsmann hos Norsk Tipping, hevder at det norske selskapet ikke har mulighet til å konkurrere med oddsen til utenlandske aktører. Allikevel mener han at det er positive elementer ved Norsk Tipping også:

– Vi har et bredere tilbud av spill, og genererer mye penger til kultur og idrett, sier han til Aftenposten.

Finn den rette

For de som ikke bryr seg om det ideologiske grunnlaget til Norske Tipping er det lett å finne alternativer. For på nettet finnes det flere tusen spillselskaper som man kan velge mellom. Men det er viktig å vite hva man skal lete etter.

– En grei regel er å ikke stole på andre enn de du klarer å føle enn viss nærhet til. Det være seg at selskapet drives av skandinaver, eller at du når frem på ditt eget språk. Det er mulig dette bare er psykologisk, men mitt inntrykk er at disse er de mest seriøse, sier journalist Thomas Mølles i spillavisen Tips.

– Holder du det til de store og kjente selskapene er du trygg, fortsetter han.

Stikkord: internett