Xelibri serie liten

Annonse


Siemens gir opp motemobiler

Xelibri serie litenXelibri var den nye serien med mobiltelefoner for de motebevisste som Siemens lanserte i fjor vinter. Meningen var at selskapet skulle slipp to kolleksjoner á fire telefoner i året.

Nå er det imidlertid slutt. Selskapet har informert om at den siste mobiltelefonen i Xelibri-serien har forlatt fabrikken, skriver danske comon.dk.

Svakt salg

Ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung solgte Siemens omtrent 780 000 mobiltelefoner fra Xelibri-serien. Dette skal være omtrent to prosent av selskapets totale mobilsalg.

Siemens SL55 er en mobiltelefon som har fått mye oppmerksomhet for sin design

Mye av grunnen til svikten i salget skal være konkurranse fra andre telefoner på markedet. Telefoner som inkluderte mer teknologi (kamera, mp3-spillere, fargeskjermer, etc.) til en rimeligere pris.

Annonse


Endrer fokus

Disse unektelig spesielle mobiltelefonene har vist seg å være et enormt tapssluk for Siemens. Selskapet skal ifølge comon.dk ha tapt minst 750 millioner kroner på mobilene i Xelibri-serien.

Selv om Siemens nå har avsluttet arbeidet med de to årlige Xelibri-kolleksjonene skal det tyske selskapet fortsatt prøve å nå de moteinteresserte. Blant annet har modellen SL55 fått stor internasjonal oppmerksomhet for sin design. De vurderer også hvordan Xelibri-navnet skal brukes videre.

Annonse