Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens gir opp motemobiler

Siemens lanserte med brask og bram sin serie for motemobiler for ett drøyt år siden. Nå viser det seg at «ingen» var interessert i disse mobiltelefonene.

Xelibri serie liten
Xelibri var den nye serien med mobiltelefoner for de motebevisste som Siemens lanserte i fjor vinter. Meningen var at selskapet skulle slipp to kolleksjoner á fire telefoner i året.

Nå er det imidlertid slutt. Selskapet har informert om at den siste mobiltelefonen i Xelibri-serien har forlatt fabrikken, skriver danske comon.dk.

Svakt salg

Ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung solgte Siemens omtrent 780 000 mobiltelefoner fra Xelibri-serien. Dette skal være omtrent to prosent av selskapets totale mobilsalg.

Siemens SL55 er en mobiltelefon som har fått mye oppmerksomhet for sin design

Mye av grunnen til svikten i salget skal være konkurranse fra andre telefoner på markedet. Telefoner som inkluderte mer teknologi (kamera, mp3-spillere, fargeskjermer, etc.) til en rimeligere pris.

Endrer fokus

Disse unektelig spesielle mobiltelefonene har vist seg å være et enormt tapssluk for Siemens. Selskapet skal ifølge comon.dk ha tapt minst 750 millioner kroner på mobilene i Xelibri-serien.

Selv om Siemens nå har avsluttet arbeidet med de to årlige Xelibri-kolleksjonene skal det tyske selskapet fortsatt prøve å nå de moteinteresserte. Blant annet har modellen SL55 fått stor internasjonal oppmerksomhet for sin design. De vurderer også hvordan Xelibri-navnet skal brukes videre.

Stikkord: Mobil