Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Cell-prosessor i bredbånds-TV

En ny TV fra Sony som kombinerer spill, PC-funskjoner og bredbåndstilgang vil trolig være det første produktet med Cell-prosessor.

itv
Mye har vært skrevet om Cell-prosessoren, som blir utviklet av IBM, Sony og Toshiba i fellesskap. Nå ser den endelig ut til å dukke opp – i Sonys TV-er.

PS3-prosessor

Mens AMDs og Intels prosessorer er skreddersydd for PC, er Cell-prosessoren optimalisert for forbrukerlektronikk. Den er i følge utviklerne i IBM, Sony og Toshiba ti ganger kraftigere enn eksisterende prosessorer på forbrukermarkedet.

Sony har allerede annonsert at de nye Cell-brikkene skal brukes i Playstation 2-avløseren Playstation 3.

30 milliarder i utvikling

I følge nyhetsbyrået Reuters vil Sony i løpet av 2006 introdusere en helt ny type TV med både spill- og PC-muligheter innebygd i løpet av 2006.

Det er imidlertid uklart om denne TV-en vil ha mulighet til å spille PS3-spill eller fungere som en vanlig kontormaskin med Internett-tilgang.

Nytt OS

Uansett starter testproduksjonen i løpet av neste år, og Sony har øremerket 30 milliarder kroner til utviklingen av konseptet.

TV-apparatene kommer etter alt å dømme til å bruke det nye Linux-baserte operativsystemet japanerne har utviklet som alternativ til Windows. Dette systemet er optimalisert for Cell-prosessoren.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare