Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft ødelegger e-post

I januar 2000 sendte Microsofts Windows-sjef James Allchin ut en ordre om at all intern mail fra nå av måtte ødelegges innen 30 dager.

Microsoft
Nå har distriktsdommer J. Frederick Motz beordret selskapet til å finne fram dokumentasjon på diskusjonen som gikk forut for denne ordren internt i selskapet.

– Bevisforspillelse

Årsaken er at selskapet Burst.com, som er en av de mange som saksøker Microsoft for patentbrudd, hevder at slettingen av e-post er ment som bevisforspillelse.

– Det er på ingen måte sannsynlig at en IT-person bestemte at e-posten ikke skulle beholdes. Det er umulig at dette ikke ble diskutert på høyeste hold, sier Burst.coms advokat Spencer Hosie til News.com.

Flittig brukt

Intern e-post mellom Microsoft-ansatte og ekstern korrespondanse har tidligere vært flittig brukt av selskaper som ligger i rettstvist med programvaregiganten.

Det hittil mest berømte eksempelet er et EU-dokument der e-post fra flere sentrale Microsoft-sjefer viser at selskapet er sterkt kritisk til sine egne produkter, og sier i klartekst at Microsofts programvare ikke ville hatt særlig sjanse om det ikke hadde vært for at verden har gjort seg avhengig av Windows.

Meldingene forekom i e-post som ble sendt til tredjepart. Om e-postforbudet har vært effektiv siden 2000, er det trolig lite å hente internt i selskapet. Men ekstern e-post klarer (foreløpig) ikke Microsoft å slette.

Stikkord: programvare, windows