Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Rallisport Challenge 2

Rallisport Challenge 2 byr på banebrytende grafikk og en overraskende gøyal racing-opplevelse.

Digital Illusions’ nyeste rallyspill har det som skal til: fantastisk grafikk, et 50-talls biler, nesten hundre baner, og en bilfølelse som gjør det hele spillbart og moro fra første sekund.

Man kan riktignok ikke beskylde RC2 for å være en rally-simulator. Til det er bilene for responsive, og løpene for lette – i det minste i starten.

De første par vanskelighetsgradene i karrière-modusen, Amateur- og Pro-mesterskapene, er så sløve at du kan kjøre gjennom løpene med flere totalhavari og fremdeles komme inn på førsteplass. Greit nok som en innføring i spillet, men heldigvis har vi også de langt mer utfordrende Championship- og Superrally-løpene å teste ferdigheten opp mot.

Bakker og berg

Mye av grunnen for at RC2 er så underholdende, er variasjonen i banene du kjører. Ikke bare har du tradisjonelle sand- og landeveisløp, men også isbaner, mer tradisjonelle racerbaner, og motbakkekjøring i Hillclimb-brettene.

Dessuten er grafikken så gjennomført og lekker at innimellom er vanskelig å konsentrere seg om veien. Flotte væreffekter, og baner som ser like fabelaktige ut enten det er midt på natta i snøkledte svenske grender eller en regntung ettermiddag i Monte Carlo.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Xbox Live

RC2 lar seg også spille online mot opptil 15 andre spillere, men her er det tydelig at utviklerne har hatt problemer med å vise så mange biler på skjermen.

Er det mer enn fire biler i ett løp, vil alle konkurrerenter kun vises i wireframe-modeller på skjermen. Tydeligvis et nødvendig kompromiss, og det hele likefremt uansett godt nok til å forlenge levetiden på spillet betraktelig etter du har brynet deg nok på karrièredelen (og du kan delta i konkurranser som DENNE).

Uansett hvordan man vender og vrir på det er Rallisport 2 et gullkorn av et bilspill. Hardcore-racere vil kanskje rynke på nesen over at bilene er litt mer medgjørlige i styringa enn i en en del andre rally-titler, men for oss andre er RC2 det beste på fire hjul på Xbox akkurat nå.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test