Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: LG G5400

LG 5400 er billigmodellen fra det koranske selskapet som har tatt Norge med storm det siste året. ITavisen.no har testet om denne er noe å satse på.

LG 5400 er en av de billigste telefonene på markedet om dagen, og det merker man fort når man tar den i bruk. Ikke fordi den er spesielt dårlig, men fordi den mangler en del av det man forventer å se i dagens telefoner.

Sprek telefon

Det første som åpenbarer seg er selvsagt designet på telefonen, og det må vi si er sprekt nok. LG 5400 er nok en foldetelefon, noe som bare blir mer og mer populært. Hvis man skal sette fingeren på noe angående utformingen av telefonen er det at den kanskje kan virker en smule plastikkaktig.

Allikevel er det ikke det som skuffer. Telefonen har nemlig en del tekniske mangler, som at den verken er utstyrt med kamera eller støtte for Bluetooth, samt at den bare har støtte for de to europeiske GSM-båndene (GSM 900/1800). Kanskje dette bare er detaljer, men når man ser på de andre telefonene på markedet blir det litt i snaueste laget.

Glimrende skjerm

Derimot er skjermen på LG 5400 meget god, noe som vi faktisk forventet. Den interne skjermen har en oppløsning på 128 x 160 punkter og kan vise frem 65 000 farger. LG pleier å benytte de gode skjermene sine til å lage sexy menyer, noe de da også har gjort med denne telefonen.

Menysystemet er bortimot identisk med det man finner på toppmodellen LG 7100. Det er dermed både like flott og like enkelt å bruke. Man mangler noen av funksjonene, men det er nok kun fordi telefonen som sagt har noen tekniske mangler.

Blinker på utsiden

Skjermen på utsiden av telefonen er selvsagt et par størrelser mindre. Men den viser allikevel all den informasjonen som forventes av en slik skjerm. Dekning og batterikapasitet vises frem, samt klokke eller anropsinformasjon.

Denne lille skjermen kan også settes opp til å blinke i én av flere forskjellige farger. En fullstendig meningsløs funksjon, men allikevel noe som kan friske opp telefonen.

Flotte taster

For de som ikke kan skrive nok meldinger er denne telefonen genial. Den har ett utrolig bra tastatur, med store og gode taster. Tastene har også godt med luft mellom seg, og de er behagelige å trykke på.

Bortsett fra de vanlige nummertastene har den også fireveis «joystick» til å navigere med samt to funksjonstaster. I midten av «joysticken» er det en OK-tast som man bruker gjennom hele menysystemet til å bekrefte sine valg.

Noe av det mest gunstige med denne telefonen, eller LGs telefoner generelt, er at man i menyene kan bruke tall til å velge i stedet for den nevnte joysticken. Det betyr at man raskt og enkelt kan navigere gjennom menyene ved å trykke på de rette tallene. En flott snarvei som man snart bør kunne forvente av alle telefoner på markedet.

LG 5400

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mye ekstrautstyr

Telefonen kommer med en mengde eksrautstyr, som datakabel og håndfrisett. Det medfølger også en «lanyard» (halskjede) som man kan henge telefonen i. Føler du at de spillene som følger med er for dårlige (og det er de helt klart) kan du bruke den medfølgende CD-en til å legge inn noen nye.

På CD-en som følger med er det også en rekke ringetoner, noe som kan trenges for de som er på telefonen mangler litt på kvaliteten. Faktisk har LG, som vanlig, klart å utstyre mobiltelefonen med en rekke irriterende lyder uansett hva man gjør. Det viktigste man gjør når man begynner å bruke telefonen er derfor å gå inn i menyene for å endre dette.

Helt grei telefon

LG 5400 er en helt grei telefon som ligger i det nedre prissjiktet. Dette betyr også at man ikke kan forvente en del av de tekniske finessene som man ser på andre telefoner. Som sagt har den verken Bluetooth, kamera eller støtte for alle tre GSM-båndene.

Er man ute etter en telefon man kun skal prate i eller sende meldinger med kan denne mobilen derimot være et valg som er mer enn godt nok.

Stikkord: Mobil, testprodukt