Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kamera for nybegynnere

Bra nybegynnerkamera til jubelpris. Kan man ønske mer?

Nikon Coolpix 2200 er så og si prikk likt storebroren Coolpix 3200. Samme sølvplast-karosseri, samme størrelse og til og med samme vekt. Og det er heller ikke bare utseendemessig at disse er like som to dråper vann. De har begge 3x optisk zoom, 15 forhåndsdefinerte bildemodi og hele 14,5 MB innebygget minne.

Priset lavt

Hva skiller da det ene kameraet fra det andre? Prisen blant annet. Storebror er noen hundrelapper dyrere, men først og fremst er Nikon Coolpix 2200 et litt enklere utstyrt kamera. Det er kun utrustet med 2 megapikslers oppløsning, mot storebrorens 3,2. Det er mye av grunnen til at denne modellen også er priset lavere.

For nybegynnere

Kameraet er bortimot perfekt for nybegynnere som trenger et enkelt og brukervennlig kamera som tar gode bilder. Nikon Coolpix 2200 er et slikt kamera. Med brukervennlighet på dette nivået, kan enhver nybegynner fokusere hundre prosent på selve fotograferingen. Ingen klønete menyfunksjonalitet eller kompliserte bruksanvisninger å henge seg opp i her. Fokusér – og knips! Så enkelt er det.

Nikon Coolpix 2200

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Usedvanlig praktisk

En funksjon som sikkert blir en suksess, er apparatets markering av uskarpe bilder. Når du har tatt et bilde, informerer kameraet deg umiddelbart hvis fotografiet er uskarpt. Dette forhindrer at man fyller opp minnekortet med uskarpe, og dermed ofte ubrukelige bilder. Dessuten er det jo en usedvanlig praktisk funksjon.I likhet med storebroren Coolpix 3200, sliter også dette apparatet med en litt dårlig LCD-skjerm. Oppløsningen på 80.000 punkter er litt i underkant, og kontrasten forsvinner raskt i sollys. Motivet blir dermed vanskelig å se på LCD-skjermen.

Stort mer finnes det ikke å utsette på dette kameraet. Bildene blir strålende og når herligheten koster under to tusen kroner, kan vi ikke annet enn å smile. Et perfekt nybegynnerkamera til jubelpris.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt